15 januari – Fundacion de Cesar Manrique, Monumento al Campesino en La Geria

Vandaag weer een fantastisch mooie dag. Tineke eerst een halfuurtje zwemmen en daarna  weer een uitgebreid ontbijtbuffet. Het waait erg hard en het is een stuk frisser vandaag. We rijden eerst langs de kust en dan het binnenland in naar het woonhuis van de kunstenaar (en architect en bouwadviseur) Cesar Manriques. Hij heeft heel veel betekend voor Lanzarote en menig gebouw en kunstwerk ontworpen. Een prachtig en heel bijzonder woonhuis – een paradijsje!! Het ‘monument van de boer’ – ook wel ‘vruchtbaarheidsmonument’ genoemd (ook ontworpen door Manriques) is wel aardig maar de verzameling woonhuisjes die er omheen staan zijn geweldig mooi. Het laatste bezoek van vandaag is de wijnstreek La Geria waar de druiven groeien in holtes in de lava-as en achter stenen muurtjes om de druiven te beschermen tegen de wind. Heel bijzonder om te zien! Na een klein beetje wijn geproefd te hebben in bodega Stratus (heerlijke wijn!) terug naar het hotel. De wind wordt wel minder maar het wordt – net als gisteren – weer erg heiig / mistig.