17 januari – Jameos del Agua, huis/museum/graf van César Manrique in Haria

Het is vandaag bewolkt, het regent maar gelukkig is de wind gaan liggen. Er is nog genoeg te zien op het eiland dus we trekken er weer op uit met de gehuurde VW Polo (bevalt trouwens uitstekend!). Eerst naar de Jameos del Agua – een grot met een ondergronds theater ontworpen door (uiteraard) Cesar Manrique. Heel indrukwekkend. De begroeiing in het Noorden van het eiland is totaal anders dan het midden en het zuiden: veel groener met lage struikjes en met korstmossen bedekte lava stenen, heel bijzonder om te zien. Onderweg naar Haria (waar we het laatste woonhuis en de begraafplaats van Manrique bezoeken) daalt de temperatuur tot 9 graden!! Tussen 2 en 4 is het vrijwel droog maar de zon hebben we vandaag niet gezien. Ondanks de regen en het zeer beperkte zicht geen verloren dag geweest, we hebben veel mooie dingen gezien en ons goed vermaakt. Hopelijk morgen beter weer!

Vandaag veel regen!

Jameos del Agua

Kleine witte blinde krabjes in het water van de grot

Prachtige concertzaal in de grot

Heel soms een heel klein stukje blauwe lucht

Cactussen worden hier geteeld voor de cactuswijn

Haria

Museum in het laatste woonhuis van Cesar Manrique

Ook hier een zwembad

Het atelier

Het graf van Cesar Manrique – om het leven gekomen bij een verkeersongeval

Menige rotonde is voorzien van een kunstwerk van – je raadt het al – Cesar Manrique

Happy hour met een lokaal wijntje, smaakt goed!