18 januari – El Golfo, Los Hervideros en de oude haven van Puerto del Carmen

Vandaag bewolkt, slechts een paar spatjes regen en niet heel veel wind. We rijden eerst naar El Golfo (aan de zuid-west kant van het eiland) met een prachtige kustlijn (oude afgekalfde kratermond met een meertje met groen water achter een lava strand). Na wat langs de kust gewandeld te hebben rijden we naar Los Hervideros: een ruige rotskust met inhammen waar de zee vrij spel heeft. Mooi aangelegde wandelpaden tussen de lava rotsen. De zee is vandaag niet zo ruw dus geen spectaculaire foto’s kunnen maken (zal de afgelopen dagen met de storm wel anders geweest zijn!). De laatste stop voor vandaag is de oude haven van Puerto del Carmen (dit is ook de plaats waar het hotel staat echter helemaal aan de andere kant, zo’n 5-6 km verderop langs de kust richting de hoofdstad Arrecife). Na een lichte lunch aan de haven halverwege de middag rijden we terug naar het hotel waar we het Turkse stoombad in duiken om op te warmen! Het was vandaag maximaal 15 – 16 graden dus hopelijk komen er nog een paar graden bij de komende dagen!

El Golfo

De haven van Puerto del Carmen

Terug bij het hotel: een waterig zonnetje