19 januari – Mirador del Rio, Arrietta en de tuin van het hotel

De dag begint vandaag zonnig en redelijk helder dus gaan we na het ontbijt op pad naar Mirador del Rio. Dit ligt helemaal in het noorden en van daaruit heb je – bij mooi weer – een prachtig uitzicht op het eiland La Graciosa. Bij MdR waait het erg hard (veel harder dan bij het hotel) maar het zicht is gelukkig goed. De temperatuur is redelijk: 17 graden. Het uitkijkpunt is ontworpen door Cesar Manrique en dat kun je weer aan alles zien. Verrassend, mooi, stijlvol, kleurrijk en harmonisch met prachtige contrasten tussen de witte muren en vloeren en de zwarte lava. Het eiland La Graciosa is nu heel goed te zien, een enorm verschil met een aantal dagen eerder toen we hier ook langs reden en het eiland vrijwel niet te zien was. We rijden verder en gaan op zoek naar de tropische tuin van Guinate maar kunnen deze helaas niet vinden. Dan maar terug naar het hotel (Tineke wil om 4 uur meedoen met de aquafit training in het zwembad) maar onderweg nog een lunchstop bij een restaurant op het strand van Arrietta. Bij het hotel schijnt de zon maar al gauw komt de bewolking opzetten. Tineke gaat aquafitten en Aad foto’s maken van de prachtige (cactus)tuin rondom het hotel.

Mirador del Rio

 

Het waait zo hard dat het schuim van de golven verstuift


Terrassen

Restaurantje op het strand bij Arrietta

Tineke aquagym (bijna privéles)

Ingang van het hotel vanaf de boulevard