21 januari – Arrecife (hoofdstad van Lanzarote)

Vandaag (de laatste volle dag op Lanzarote) weer een bewolkte en mistige dag. Aangezien we alle hoogtepunten van Lanzarote wel gezien hebben gaan we vandaag naar Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote. Het is minder dan 10 km rijden en we parkeren de auto in de parkeergarage onder Hotel Gran Arrecife, het hoogste gebouw van Lanzarote (op aanbeveling van Cesar Manrique heeft het eilandbestuur besloten dat er alleen maar laagbouw gebouwd mag worden maar dit gebouw stond er al!). We wandelen langs de boulevard, bekijken het oude fort San Gabriel, drinken koffie bij een klein cafétje in de binnenstad, bezoeken de kerk van San Gines en lopen verder langs het binnenmeer Charco san Gines en over de boulevard. Na een lichte lunch terug naar de auto (het heeft geen zin om naar het terras op de bovenste verdieping van het hotel te gaan want het is mistig en het zicht is heel beperkt). We rijden naar het andere fort / kasteel aan de haven (Castillo de San José) dat heel mooi opgeknapt is en waar een museum in is gehuisvest. Ook hier is de bijzondere stijl van Cesar Manrique weer goed te zien! Terug naar het hotel, happy hour op het terras (geen zon, geen wind, wel een aangename temperatuur). Vanavond de koffer/tas inpakken en klaar maken voor de terugreis morgen.