Dag 2 – van Newcastle naar Edinburgh

Na een lekker buffet diner en een spelletje hartenjagen gaan we om 11 uur richting bed.

‘s morgens een heerlijke douche en om half acht aan het ontbijt. Aad gaat voor het English breakfast met bacon, scrambled eggs, baked patatoes en toast. Carina voor brood en scrambled eggs en Alise doet het rustig aan met een continental breakfast. Eerst is het heel erg druk bij het ontbijt maar later valt het mee. De klok is een uur terug maar op de boot wordt nog Nederlandse tijd aangehouden – beetje verwarrend. We spelen nog een spelletje skipbo, werken de dagboeken bij waarna we worden opgeroepen om naar de auto’s te gaan.

Om twintig over tien rijden we van de boot af maar komen dan in de rij voor de douane!! Lang leve de Brexit🥳


Uiteindelijk rijden we om tien voor elf weg richting de grens van Engeland naar Schotland. Een prachtig glooiend Northumberland landschap met hoge heggen en met stenen opgestapelde muurtjes. Het is prachtig zonnig weer met helder zicht: geweldig!

We stoppen bij de grens voor wat foto’s en een hotdog / bacon roll.


Verder naar Rosslyn Chapel (zo’n 10 km ten zuiden van Edinburgh) waar we alleen om de kapel heen kunnen lopen (ook hier moet je ruim vantevoren kaartjes kopen – anders kom je er niet in!).

We rijden verder naar het centrum van Edinburgh waar we in het Holiday Inn Hotel slapen.

Bagage uitpakken en direct aan de wandel. Er staan verschillende hoogtepunten op het programma om te bekijken dus geen tijd te verliezen. Onder een foto impressie van ons bezoek aan Edinburgh (niet op chronologische volgorde).

Na zo’n lange dag in de auto en aan de wandel houden we het om 9 uur voor gezien. In de bar nog een biertje om het vochtverlies aan te vullen, een spelletje pesten en even douchen om fris het bed in te gaan. Het was een geweldig mooie dag, fantastisch weer en heel veel gezien! Morgen op tijd er weer uit en dan op weg naar Glencoe👍