Dag 3 – van Edinburgh naar Glencoe

De foto’s van vandaag staan op een foto pagina (niet in chronologische volgorde).

Om 7 uur loopt de wekker af. Na inpakken, ontbijten en uitchecken rijden we rond kwart voor negen de parkeergarage uit richting Midhope Castle. Onderweg boodschappen doen in een grote supermarkt en benzine tanken.

Midhope Castle (kasteel ruïne) trekt ongeveer 100.000 bezoekers per jaar. Populair vanwege de serie Outlander op onder andere Netflix.

Om half elf vertrekken we richting ‘Hidden valley’ (een eindje voor Glencoe).

Bij Strathyre lunchen we aan een riviertje met heerlijke Schotse pancakes en een bruin bolletje 👍👍. Het is prachtig mooi weer: volop zon en 22 graden. Kristalhelder water, top locatie!

Verder naar de parkeerplaats tegenover ‘Hidden Valley’. Een prachtig uitzicht over de drie gezusters waartussen de ‘Hidden Valley’ ligt. We maken een wandeling van een kleine 2 uur – eerst naar beneden naar het riviertje en dan aan de andere kant weer omhoog. Een heel mooie wandeling met flink wat hoogtemeters!

Daarna naar onze volgende bestemming: het Glencoe Youth Hostel waar we een privé kamer hebben voor 2 nachten. Ziet er goed uit – de bedden lijken een beetje klein en hard dus hopelijk kunnen we vanavond een beetje slapen.
We rijden naar Clachaig Inn om wat te eten waarna we ‘s avonds nog een korte wandeling maken rond het Glencoe Lochan stuwmeertje. Het is nog steeds prachtig mooi, zonnig en warm weer dus echt genieten👍
Terug in het Hostel een biertje (niet lekker – smaakt zoals op het etiket staat naar ‘droge geit’ – een heel sterke turf / peat smaak), thee en water. Na een spelletje hartenjagen en het bijwerken van de dagboeken is het al weer tijd om naar bed te gaan.

Opnieuw – en zeker dankzij het mooie weer – een fantastische dag gehad. Top!

Helaas is de internet verbinding in het Hostel erg zwak dus kunnen er geen foto’s geplaatst worden. Die houden jullie dus nog tegoed.