Dag 4 – van Glencoe naar Mallaig en terug

Foto’s staan weer op een fotopagina (niet op volgorde), klik hier om te bekijken.


Om 7 uur loopt de wekker af. Het is vanmorgen helemaal bewolkt – heel anders dan de afgelopen dagen. Na het ontbijt rijden we naar Fort William (ca. 30 minuten) waar we eerst bij de Lidl wat boodschappen doen voor het ontbijt en de lunch morgenochtend. We checken in voor de Harry Potter trein (stoomtrein) naar Mallaig en vertrekken volgens het spoorboekje om 10:15 uur exact. De zon begint een beetje door te komen en de temperatuur is heerlijk – zo rond de 20 graden.
We zitten in de laatste wagon dus hebben een prachtig zicht op de hele trein als ie een bocht maakt.  We stoppen regelmatig en rijden uiteraard ook over het bekende Glenfinnan viaduct – een fantastisch mooi gezicht👍
In Mallaig stappen we op een boot van Western Isles Cruises voor een wildlife tour van ca. 1 uur. Helaas geen walvissen, orka’s, dolfijnen of schildpadden maar wel zeehonden👍 De zee is kalm en de temperatuur een zeer aangename 20 graden – een heel leuke tocht.

Weer in de trein voor de terugtocht naar Fort William. De locomotief rijdt nu achteruit en is aan de achterkant van de wagons vastgemaakt. Wij zitten in dezelfde wagon dus nu direct achter de locomotief. Dat kun je wel merken want bij het optrekken en ‘stoom geven’ als ie de berg op gaat vliegen de roet- en steenkooldeeltjes je om de oren. De ramen gaan dan dicht om het binnen nog wat dragelijk te houden. Ook in tunnels krijg je enorm veel rook binnen in de cabine dus het is zeker geen gezonde en milieuvriendelijke manier van reizen (maar wel heel leuk).

In Fort William lopen we eerst het dorp in voor koffie met gebak.
Daarna naar het Ben Nevis Visitor Center (gesloten) waar we een wandeling maken op de Ben Nevis tot een hoogte van 100 meter (van de in totaal 1345 meter). Mooi uitzicht!

Terug naar FW voor een diner bij de Mac en daarna terug naar het Glencoe Youth Hostel waar we voor de 2de nacht slapen. Een kop koffie/thee, een spelletje pesten, dagboeken bijwerken en op tijd naar bed. Morgen naar Skye!!