Dag 5 – van Glencoe naar Portree

De foto’s staan weer op een aparte foto pagina, klik hier om te bekijken.

Na het ontbijt (met bolletjes en pancakes) verlaten we het Glencoe Youth Hostel om naar Portree op het eiland Skye te gaan. Het Hostel is uitstekend bevallen: basic maar alles is goed georganiseerd en wordt goed schoon gehouden, voor herhaling vatbaar (maar niet tijdens deze vakantie).

De eerste stop is bij het Glenfinnan monument (ter herinnering aan Prince Charles Edward in zijn gevecht voor de kroon van Schotland. Bekend onder de Jacobite opstand). Hier hebben we ook een prachtig uitzicht op het Glenfinnan viaduct waar we gisteren met de trein overheen gereden zijn.

Verder naar Mallaig voor de veerboot naar Skye.

Op Skye gaan we eerst naar de Fairy Pools waar we een flinke wandeling maken: 110 hoogtemeters omlaag, dan 83 omhoog, weer 83 omlaag en dan weer 110 meter omhoog. Een intensieve maar heel mooie wandeling. We waren niet de enigen: massa toerisme hier😇

Na de wandeling rijden we naar onze slaapplaats voor de komende 2 dagen: het Seafar Guest House, ca. 1 km ten noorden van Portree. Ziet er goed en verzorgd uit.

Terug naar Portree om een restaurant te zoeken. Helaas alles vol (staan in rijen buiten voor sommige restaurants!) dus dan maar een take away Fish & Chips die we aan een picknickbank bij het water opeten. Nog even langs de haven en de supermarkt en terug naar het Guesthouse. Het is wel weer genoeg geweest voor vandaag. Best wel goed weer gehad: wisselend bewolkt, op de veerboot een harde koude wind, 16 graden maar vrijwel de hele dag droog! Alleen net voor we teruggaan naar het Guesthouse een buitje. Op de kamer een toetje eten, TV kijken, beneden in de ontbijtzaal een spelletje en een glaasje wijn en straks weer op tijd naar bed. Morgen een rondje op Skye met hopelijk wat mooie wandelingen bij droog weer!