Dag 6 – rondje ‘Isle of Skye’

Vandaag een rondje over Skye, klik hier voor de foto’s.


Vannacht flink geregend en ook vanmorgen is het nog niet droog. De weersverwachting is goed dus we gaan ervoor! Na een heerlijk ontbijt rijden we naar het noorden langs de oostkust van Skye. Eerst krijgen we een fotostop bij de ‘Bridal falls’. Dan de grootste uitdaging van vandaag: een wandeling naar de ‘Old man of Storr’. We beginnen de wandeling op 158 meter hoogte (parkeerterrein – overal betaald parkeren!!) en klimmen omhoog tot zo’n 435 meter. Een flinke uitdaging, zeker omdat het onderweg hard gaat regenen en we heel erg nat worden. Eenmaal boven hebben we een fantastisch uitzicht, zowel op de bergkam met de losstaande steenmassa’s als op het pad heen/terug en de zee. Op de terugweg is het gelukkig droog.
We eten een broodje onderweg en stoppen dan bij de Laelt falls voor een wandeling naar de kust. Een prachtig uitzicht over een verlaten dorp onderaan de klif waarvan vroeger (tot ongeveer 1960) diatomeën aarde weg geëxporteerd (werd o.a. gebruikt als filtermiddel bij industriële filtratie processen – inclusief de olie en gas industrie).

De volgende stop is bij het Kilt Rock en Mealt Falls Viewpoint. Een magnifiek uitzicht op een enorm hoge waterval en de steile rotskust.
We ronden de noordkust en rijden aan de westkust weer naar beneden naar de Fairy Glen. Hier een wandeling door de prachtige en sprookjesachtige Glen met heel bijzondere puntvormige heuvels – een heel bijzonder landschap ontstaan door aardverschuivingen. Aan het eind een ‘stone circle’ – een in 2013 door toeristen gemaakt labyrint wat het magische van deze Glen completeert. Een heel leuke wandeling.
Omdat het eigenlijk nog te vroeg is om naar het Guesthouse terug te gaan rijden we naar Dunvegan Castle waar we een uurtje voor sluitingstijd nog het kasteel binnen bekijken en een wandeling door de prachtige kasteeltuin maken. In een restaurant in Dunvegan – met een fantastisch uitzicht op de zonnige baai – dineren we met een heerlijk schepijsje als toetje.
We nemen een andere route terug naar de kamer – midden over het eiland over een smalle weg in ‘the middle of nowhere’ met regelmatig schapen op en naast de weg.

Op de kamer even uitrusten / bijkomen van de inspanningen en indrukken van vandaag met koffie, hete chocolademelk en shortbread. Daarna een spelletje, dagboeken bijwerken en op tijd naar bed want morgen weer een lange (reis)dag – langs Loch Ness, via Inverness en Aviemore naar Kingussie waar we in het Osprey hotel gaan slapen. Tot morgen!