Dag 9 – van Edinburgh naar Newcastle

Om 7 uur eruit, douchen, ontbijt. Weer een heerlijk buffet ontbijt (is altijd goed voor elkaar bij de Holiday Inn Express hotels👍) en tegen negenen vertrek naar de eerste stop: Preston Mill. Deze oude watermolen is bekend van de Netflix serie Outlander. Het is nog vroeg en er zijn nog geen andere toeristen (gaat pas om 10 uur open).  Leuk om even te zien, kort rond te lopen en foto’s te maken.

De volgende stop is Alnwick: een prachtig oud stadje met een heel groot kasteel dat bekend is van onder andere Harry Potter en Downton Abbey. Eerst koffie / thee en pancakes als lunch bij de auto. De entree kaartjes hadden we al via internet besteld: goed dat we dat gedaan hadden want ook hier heel erg druk met veel groepen jongelui die het kasteel komen bezoeken. Heel veel dingen om te zien en doen: o.a. een Dragon Quest (spookachtig gebeuren met draken en ridders – heel erg leuk gemaakt!), verschillende musea, boogschieten, een cursus vliegen op een bezemsteel en een vliegshow met haviken).

Na het bezoek aan het kasteel rijden we het laatste stuk van onze roadtrip in het VK naar Newcastle. Hier komen we om kwart voor drie aan en sluiten aan in de rij voor de douane en de check-in voor de boot naar IJmuiden.

De check-in gaat redelijk vlot en na een halfuurtje rijden we de boot op waar we een heel klein plaatsje toegewezen krijgen: alleen aan de rechterkant uitstappen, links staan we vlak tegen de muur aan.

Naar de hut om de spullen weg te brengen (een veel kleinere hut dan op de heenreis – het is ook een andere boot) en op naar het Sky deck. Helaas helemaal vol maar wel even een plekje om een foto te maken.

Blog bijwerken en posten want vanavond geen internet. Om 5 uur VK tijd vertrekken en morgenochtend weer in Nederland. Tot morgen!