Dag 10 – van Newcastle / IJmuiden naar huis

Gisteravond een heerlijk buffet diner aan boord (nog beter dan op de heenreis).

Een aantal spelletjes Skipbo, pesten en hartenjagen om de tijd te doden en aan het eind van de avond de nachtclub in voor een lekker drankje (Virgin mojito voor Carina en Alise en een Desperado voor Aad). Zelfs de voetjes gaan nog even van de dansvloer bij Carina en Alise!

We hebben een heel rustige oversteek: vrijwel windstil en nauwelijks deining dus de zeeziekte tabletten zijn niet nodig. De hut is wel heel klein voor 3 personen (is een 4-persoonshut maar dan kun je je kont helemaal niet keren). Vannacht redelijk geslapen – erg warm en de motoren maken flink wat herrie dus beetje afzien (halen we vanavond in ons eigen bed wel weer in👍).

Om 7 uur Engelse tijd wordt er omgeroepen dat het 8 uur is (Nederlandse tijd). Douchen, ontbijten en tas inpakken want om 09:45 komt de boot aan in IJmuiden. We zien de Hollandse kust al liggen en bij het binnenvaren van het havenhoofd (om 09:20) zien we al aardig wat mensen op het strand en zwemmen in zee voor Wijk aan Zee.

Om tien uur rijden we boot af en komen dan uiteraard weer in de rij voor de douane.

De paspoortcontrole verloopt redelijk snel en om 10:20 rijden we weg naar Lelystad. Hier worden we hartelijk verwelkomd door Matthijn en Eisse. Carina en Alise zijn weer veilig en zonder pech en ongelukken thuis na een mooie roadtrip door Schotland! Matthijn heeft ter verwelkoming een boterkoek gebakken. Na een stukje koek en een kop koffie gaat Aad verder door – via Zwolle – naar Assen waar Tineke al op de uitkijk staat.

Om half twee weer thuis met 1917 km op de teller. In totaal 36 uur en 34 minuten gereden met een gemiddelde van 57 km/uur (leuk dat de auto dat zelf aangeeft).

Het was een prachtige roadtrip door Schotland die vrijwel geheel volgens plan is verlopen. Heel blij dat we het met z’n drieën goed voorbereid hebben en alle overtochten en accommodaties van tevoren geboekt hebben anders zou de reis – vanwege de drukte en de vele toeristen – er anders uit hebben kunnen zien. Ook het weer is heel erg goed geweest: alleen op Skye flink natgeregend maar verder weinig regen en aangename temperaturen om lekker actief te zijn.

We hopen dat jullie met ons hebben meegenoten van de reis en misschien tot een volgende reis!