Van Amsterdam naar Calgary

Na een korte, onrustige nacht gaat om half zes de wekker. Als we op de telefoon kijken zien we een WhatsApp bericht van Doets in Canada: vanwege bosbranden bij Jasper is er een hoogspanningskabel kapot en is er beperkt stroom in de omgeving. Daarom zijn alle campings in Jasper gesloten en moeten er 2 nachten omgeboekt worden! Straks maar even naar kijken als we op Schiphol zijn.

Even kort douchen en zonder ontbijt om kwart over zes met de taxi van Warmond naar Schiphol. Het is nog donker als we vertrekken maar bij Schiphol begint het al licht te worden.

Bij aankomst op Schiphol om kwart voor zeven wacht ons de eerste verrassing: er staat een lange witte tent buiten en heel veel mensen in de vertrekhal. De koffers uit de taxi en op naar de ingang van de vertrekhal. We hebben gisteren al on-line ingecheckt dus we hoeven alleen maar de koffers af te geven. Gelukkig hier geen lange rijen en we krijgen wat noodzakelijke assistentie zodat we de koffers snel kwijt zijn. We worden naar buiten gedirigeerd en moeten in de witte tent achter aansluiten! Er staat een rij van zeker 100 meter buiten maar het gaat gelukkig redelijk snel en na ongeveer een half uur staan we weer binnen in de vertrekhal. Ook hier worden we in 1 lange rij (met de nodige slingers) naar de security geloodst.

Eindelijk, na 1,5 uur in de rij, zijn we er door heen en kunnen we gaan ontbijten met een broodje en een kop koffie (gelukkig hebben we daar nog wel tijd voor).

Ruim voor het tijdstip dat we mogen instappen komen we bij de gate B15. Ook hier wachten en vertraging (wachten op mensen die nog in de rij staan voor de security en ook mee willen!) en beginnen we ons wat zorgen te maken over onze aansluiting in Frankfurt. Even bellen met Doets in Nederland die ons geruststelt: er zijn nog meer vluchten vanuit Frankfurt naar Calgary vandaag (maar dan wel met een extra tussenstop) dus we komen er wel. Uiteindelijk hangen we om 11:12 in de lucht (67 minuten vertraging) en komen we om 11:53 aan op de luchthaven van Frankfurt.

Eerst met de bus naar de vertrekhal en dan een heel lange wandeling (met trappen en lift) naar gate B48 waar we min of meer gelijk in kunnen stappen voor de vlucht naar Calgary. Net als op de vlucht naar Frankfurt ook op deze vlucht verplicht mondkapjes dragen! Tijdens de vlucht een warme lunch waarna de raampjes geblindeerd worden om te kunnen slapen. We kijken films, spelen een spelletje op het computerscherm en slapen wat dus de tijd gaat redelijk snel. Een uurtje voor het landen nog een warme snack en koffie. We landen om kwart over drie (lokale) tijd op Calgary International Airport.

Ook hier een kwartiertje in de rij voor de douane (zelf scannen) en dan de koffers ophalen. Echter, geen koffers!! Na een uurtje wachten zijn de koffers er nog niet dus dan maar naar de service desk om de vermissing van alle vier de koffers aan te geven. Waarschijnlijk zijn ze in Frankfurt blijven staan omdat de tijd te kort was voor de overstap. Morgen maar even bellen of ze aangekomen zijn, zo niet dan worden ze nageleverd op de volgende camping.

Bij het wachten op de hotel shuttle komt Aad er via e-mail achter dat hij er uit gepikt is om een COVID test te ondergaan (de anderen niet). Het is nu te laat om te gaan dus morgenochtend om 8 uur moet Aad weer terug naar het vliegveld om te laten testen!

De hotel shuttle is vol dus moeten we – onder het genot van een kop koffie – een half uurtje wachten. Het inchecken bij het Sandman hotel gaat vlot maar het hotel is 100% vol geboekt en we komen op totaal verschillende verdiepingen terecht. Om half zeven naar het restaurant voor een heerlijk diner.

We hebben geen zin meer om de stad in te gaan of een spelletje te doen (8 uur tijdverschil!) dus maar naar de kamer voor de blog (Aad) / Polarsteps (Cees), TV kijken en dan naar bed.

Nog een update over de brand in Jasper: we zijn omgeboekt naar een andere camping voor 2 nachten dus zien wel wat het wordt.