Van Calgary naar Banff

Afgelopen nacht weinig geslapen vanwege de jetlag. Vroeg wakker(1 uur), beetje dommelen, poosje eruit (lezen) en om half zes nog een uurtje geslapen. Om half acht gaat Aad met de shuttle van het hotel terug naar het vliegveld voor een verplichte corona test (als enige willekeurig eruit gepikt). Het lijkt aantrekkelijk om niet te gaan maar na 3 waarschuwingen via e-mail en een website met informatie over mogelijke straffen als je positief zou testen en niet in quarantaine zou gaan ($75.000 boeten en/of 6 maanden gevangenisstraf) dan doen we het toch maar. Het afgenomen monster moet echter wel zelf weggebracht worden naar een koeriersbedrijf dat het transport verzorgt naar het laboratorium. Dus eerst met de taxi het monster wegbrengen en dan terug naar het hotel. Wanneer ik de uitslag kan verwachten is mij volledig onduidelijk.

De anderen hebben het ontbijt bijna op dus Aad kan nog even bij ze aanschuiven. Na het ontbijt tas inpakken, uitchecken, trolley in het hotel laten staan en met de taxi naar de Calgary Tower (180 meter hoge uitkijktoren) in het hartje van de stad Calgary. Aangezien de bar in de toren gesloten is wordt aanbevolen om bij Starbucks aan de overkant koffie te halen en deze mee te nemen de toren in. Een mooi uitzicht over de stad in de nabije omgeving: verder weg is het enorm heiig.

Na het bezoek aan de toren lopen we de autoloze winkelstraat door, kopen 2 identieke hoeden voor Cees en Aad en drinken een (bijna alcoholvrij) biertje in een van de vele bars. Alle bars en restaurants zitten aardig vol: het lijkt erop dat niemand brood van huis meeneemt en dat iedereen ergens uit lunchen gaat.

We nemen een taxi terug naar het hotel, trolleys ophalen en met dezelfde taxi door naar het camper verhuurbedrijf (Cruise Canada) om 2 campers op te halen. We krijgen eerst een vrij lange introductiefilm over de camper te zien. Daarna het nodige papierwerk (huurcontract) en een praktische rondleiding om en in de camper zodat we ongeveer weten hoe alles werkt. We hebben in 2018 in Amerika ook met een vergelijkbare camper gereden dus dat moet lukken.

Tineke en Caroline zorgen ervoor dat er nog de nodige nuttige attributen meegenomen worden uit de recyclingkast (wat andere huurders achter gelaten hebben) en om een uur of half drie vertrekken we met 2 campers naar een supermarkt in de buurt. Blijkt niet zo’n goede keus te zijn: meer een chinese groothandel dus niet alles is te verkrijgen – dat moet dan later maar gekocht worden. In de buurt is wel een drankenwinkel waar we bier, wijn en wat water inslaan.

Dan op naar Banff! Onderweg eerst vol tanken. Het is druk om de stad uit te komen maar na zo’n 40 km wordt het een stuk rustiger. De wegen zijn slecht (mogelijk vorstschade – het kan hier ‘s winters heel hard vriezen) en er rijden flink wat vrachtwagens dus het is goed uitkijken. Koeien, grasland, stukjes bos, een paar reeeen en na een honderd kilometer beginnen de Rocky Mountains te verschijnen. We klimmen tot een hoogte van zo’n 1450 meter hoogte (kale bergtoppen, hier en daar vakjes dode bomen, meertjes, riviertjes) en checken in bij Tunnel Mountain Trailer Camp in de buurt van Banff. Happy hour, macaroni koken en een spelletje Skipbo vullen de avond. Het begint wat te regenen en het is fris dus afwachten wat de eerste nacht ons gaat brengen.

Nog geen nieuws van de koffers – hopelijk worden ze hier morgen afgeleverd anders beginnen we toch wel een beetje een probleem te krijgen.