Banff en Sulphur Mountain

Vanmorgen vroeg een berichtje dat de koffers onderweg zijn!! Tijdens ons ontbijt worden ze afgeleverd – de chauffeur had 30 koffers om af te leveren dus heel veel mensen hadden hetzelfde probleem. Een hele opluchting dat ze er zijn!!👍


Om tien voor negen nemen we de shuttle naar Banff en daarvandaan de volgende bus naar de kabelbaan van Sulphur Mountain. We zijn te vroeg voor ons tijdslot maar – omdat het erg rustig is – mogen we direct naar boven. Een prachtig en helder uitzicht vanaf het uitkijkpunt op de berg! Het topje ligt op zo’n 2300 meter hoogte en je merkt dat het wandelen hier toch wel een stuk vermoeiender is dan op zeeniveau.

 

 

We gaan terug met de kabelbaan en de shuttle naar het centrum van Banff. Na een heerlijk warme lunch lopen we langs de Bow rivier naar het eind van de stroomversnelling / waterval.

Opnieuw met de bus naar het centrum voor boodschappen en dan door naar de camping. Met een kop koffie, happy hour, een kop soep en een spelletje Mahjong sluiten we de fantastisch mooie – maar vermoeiende – dag af.

Morgen vroeg eruit: verkassen naar de volgende camping maar onderweg eerst een bezoek aan Lake Louise en Moraine Lake.