Van Banff naar David Thompson campground

Kwart voor zeven wekker, half acht ontbijt. Om acht uur de camper loskoppelen en kwart over acht vertrekken richting Lake Louise. Het is lekker fris vanmorgen: 8 graden! Onderweg rijden we door de wolken maar bij het Lake Louise Ski Resort (waar we de camper moeten parkeren) begint de zon door de wolken heen te komen. We nemen de shuttle (vooraf geboekt) naar Lake Louise: een prachtig meer aan het eind van een gletsjer met helder blauw water. We zijn nog vroeg en het meer is zo vlak als een spiegel. Mooie reflecties van de bergen in het water.

We zijn hier 17 jaar geleden ook geweest met het koor (CMA) maar naar onze herinnering is de gletsjer een flink stuk kleiner geworden.

Eerst koffie drinken en daarna een wandeling langs het meer. Heel erg mooie vergezichten.

Na Lake Louise bezoeken we ook Moraine Lake (zo’n 25 minuten met de shuttle). Een iets kleiner gletsjer meer waar Aad en Cees ook een klein stukje langs wandelen. Lunch met koffie en een hotdog / samosa. Terug met de shuttle naar het parkeerterrein waar we weer in de camper stappen.

De volgende stop is Bow Lake: een meer waar de Bow rivier doorheen loopt. Ook hier een uitzichtpunt waar we het uiteinde van een andere gletsjer kunnen zien. Het ijs van de gletsjers is erg vuil waardoor het ook veel sneller smelt. De klimaatverandering is ook hier goed merkbaar.

Even verderop rijden we door een gebied met enorm veel dode bomen, niet helemaal duidelijk of dit door brand komt of door het afsterven van de bomen door ziekte en/of ongedierte (dennenscheerder?). Weer iets verder zijn alle bomen weer groen dus het is een lokaal probleem.

Om vijf uur staan we op onze nieuwe kampeerplaats van het David Thompson Resort.

Happy hour en daarna een heerlijk diner in het lokale eetcafe. De winkel stelt hier niets voor: het is bijna het eind van het zomerseizoen en over 1 of 2 weken gaan ze sluiten dus er wordt geen nieuwe voorraad meer bijbesteld.

Aad krijgt (eindelijk) een mailtje van het corona test centrum: NEGATIEF! Dat is wel een enorme opluchting omdat quarantine onder onze omstandigheden (met z’n vieren op reis van de ene gereserveerde camping naar de andere gereserveerde camping en met de nodige geboekte activiteiten) niet te doen zou zijn.

In de camper nog een spelletje Mahjong onder het genot van een bak DE koffie en weer op tijd naar bed. Het regent nu en het is 8 graden. Volgens het weerbericht koelt het vannacht af naar zo’n 4 graden dus goed onder de dekens kruipen!