Van David Thompson campground naar Jasper

Koud! Vanmorgen 4 graden dus de kachel maar even aan in de camper. Na het ontbijt rijden we om 9 uur weg. Eerst naar de benzinepomp omdat we niet weten hoe lang het duurt voor we weer kunnen tanken. We zouden de volgende camping in Jasper hebben maar vanwege een stroomstoring door grote bosbranden ging dat niet door.

We rijden over de prachtige Icefields Parkway naar Columbia Icefield Adventure.

Bij Columbia Icefield Adventure maken we een ritje met de Ice Explorer over de Athabasca gletsjer. Een bijzondere ervaring!

Als sluitstuk van het avontuur maken we een wandeling over de Skywalk boven de Athabasca rivier.

We krijgen een berichtje van de Doets vertegenwoordiger in Canada dat we misschien wel bij de camping in Jasper terecht kunnen. De stroom schijnt weer hersteld te zijn en de camping open dus we gaan het proberen. Over de Icefield Parkway naar Whistlers Campground: we kunnen er terecht dus dat is een hele opluchting (anders hadden we nog 100 km door moeten rijden en morgenochtend vroeg weer terug).

In Jasper boodschappen doen en in de camper happy hour gevolgd door een heerlijk diner met biefstuk, boontjes, sla en gebakken aardappelen.

Een spelletje kezen als afsluiting van weer een fantastische dag!