Van Jasper naar Helmcken Falls Lodge

Vannacht vanaf een uur of vier heeft het flink geregend. Daarom wat minder geslapen maar onder de dekens is het lekker warm (buiten 4 graden). Na het douchen kijken we naar buiten en wat zien we? Sneeuw op Whistlers Mountain!!

We hebben het gisteren dus heel erg getroffen met het weer!! Zo snel kan het weer hier veranderen. Op de camping ook een wapiti (of elk) – de eerste die we in Canada zien.

Vandaag een reisdag: na het ontbijt vertrekken we tegen tienen naar de volgende camping (Helmcken Falls Lodge) op zo’n 355 km afstand. Eerst tanken in Jasper en dan de snelweg op richting Brits Columbia. Onderweg bewolkt en zo nu en dan regen.

We gaan de grens tussen de provincies Alberta en Brits Columbia over (de tijd gaat weer een uur terug dus vanaf nu 9 uur tijdverschil). Het weer wordt geleidelijk wat beter, de bergen worden wat minder hoog en ook het landschap verandert: zo nu en dan wat agrarisch gebied en kleine dorpjes. Er is vandaag (maandag) duidelijk veel meer vrachtverkeer op de weg dan de afgelopen dagen (weekend).

Net voor het dorpje Blue River proberen we bij een drijvend restaurant wat te eten maar helaas: de kok is ziek! We krijgen de aanbeveling om in Blue River bij de Grizzly Food Shack te gaan eten – klaarblijkelijk de enige eetgelegenheid in de wijde omgeving.

Na een heerlijke burger met friet vervolgen we onze reis naar Vavenby: een gehucht van een paar honderd mensen maar – tot onze verbazing – wel een redelijk grote supermarkt. Een ijsje voor de heren en een kop koffie voor de dames. Na een hartelijk gesprek met een aantal dames bij / in de winkel krijgen we een zak ‘home grown’ appels mee die we vooral met pindakaas (als snack) op moeten eten. We zijn benieuwd hoe dat gaat smaken!

Als we weg willen rijden moeten we eerst 10 minuten wachten tot de trein voorbij is!

Na een klein uurtje komen we op de volgende camping aan: Helmcken Falls Lodge. Een vrij kleine camping met slechts 19 camperplekken en een aantal huisjes / kamers in het hotel). Happy hour met thee / wijntje en als avondeten een hotdog / salade.

Het begint om 10 uur al aardig fris te worden (4 graden) en de voorspelling voor vannacht is 0 graden. Morgen overdag zo’n 16 graden met volop zon dus ideaal voor een aantal wandelingen die morgen op het programma staan.