Wells Gray Provincial Park

Het is vanmorgen weer erg fris: rond het vriespunt en mistig.

Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Clearwater (zo’n 33 km ten zuiden van de camping) waar we eerst koffie drinken bij Tim Horton: een heel bekende koffieketen in Canada. Heerlijke koffie met applefritters (gebak gevuld met appel en kaneel) en doughnuts. De koffie en het gebak is zo lekker dat we van plan zijn om er morgen weer langs te gaan (op weg naar de volgende camping). Na de koffie boodschappen doen (Buy-low foods heeft een uitgebreide sortering, ook van fruit en groente) en benzine en gas tanken (propaan voor de verwarming en de boiler).

We zijn vandaag met z’n vieren op stap met de camper van Cees en Caroline dus Aad moet morgen nog even tanken. We bezoeken vandaag het Wells Gray Provincial Park dat o.a. bekend staat om z’n watervallen. De eerste stop is bij de Spahats waterval: 73 meter hoog en 9 meter breed. Ook de rotsen in deze omgeving zijn bijzonder mooi!

Een stukje verderop een uitkijkpunt over de Clearwater rivier.

We lunchen op de camping: het is vandaag super mooi weer. Niet te warm en niet te koud en geen wolkje aan de hemel. Top!

Na de lunch rijden we eerst naar het meest noordelijke puntje van onze reis vandaag: Bailey’s Chute. Een stroomversnelling waar we mogelijk zalmen kunnen zien springen. Maar eerst krijgen we nog een paar verrassingen: 2 reeën en een zwarte beer!

De zwarte beer is echt een cadeautje! Op nog geen 5 meter afstand gaat hij/zij langs de kant van de weg zitten eten van de struiken die er staan. Een heel bijzondere ervaring om zo dicht bij een wilde zwarte beer te zijn!

Na zo’n 15 km graded road komen we bij Bailey’s Chute waar we inderdaad een aantal zalmen zien springen om te proberen de waterval te overbruggen. Altijd weer een indrukwekkend gezicht (hebben we vroeger in Schotland ook regelmatig gezien).

De volgende stop is de Helmcken waterval in de Murtle rivier (een zijrivier van de Clearwater rivier): de op 3 na hoogste waterval in Canada. 141 meter hoog en 23 meter breed.

Een eindje verderop de Mushbowl (ook in de Murtle rivier): een imposante (kleine) waterval vlakbij een prachtige oude houten brug.

De laatste stop is bij de Dawson waterval: slechts 18 meter hoog maar wel 107 meter breed. Heel indrukwekkend.

Het is intussen bijna 6 uur geworden dus tijd om terug te gaan. Vanavond eten we worteltjes met gebakken aardappelen en moten wilde Canadese zalm (dus geen kweekzalm). Superlekker!

We zijn allemaal moe van het rijden, het wandelen en de belevenissen van vandaag dus geen spelletje. Met een heerlijk warme douche in het camping gebouw en een glaasje rode wijn sluiten we de avond af. Opnieuw een supermooie dag beleefd!