Van Wells Gray Provincial Park naar Historic Hat Creek Ranch

We beginnen weer met een koude nacht en morgen: de motorkap van de camper, het gras en de kampeertafel bevroren! De waterslang gelukkig niet dus geen vorstschade.

Na het ontbijt de campers loskoppelen van stroom en water en om kwart voor tien vertrekken we richting Clearwater voor ‘koffie met’ bij Tim Horton. Aad moet nog tanken en er moeten nog wat boodschappen gedaan worden dus om kwart over elf rijden we richting Cache Creek voor een overnachting op de Historic Hat Creek Ranch. Tussendoor even stoppen om de spiegels goed te zetten (na het schoonmaken bij de benzinepomp zijn ze verdraaid) en na een uurtje een stop bij Louis Creek.

In deze omgeving heel veel verbrande dode bomen: er moet een aantal jaren geleden hier een flinke bosbrand geweest zijn!

Onderweg heel veel vrachtverkeer en verkeershinder door constructiewerkzaamheden aan een pijpleiding die hier langs de weg gelegd wordt. Hier en daar rijden we door agrarische gebieden: als er beregend wordt dan is het groen, zo niet dan is het kaal, dor en droog.

Ook zien we deze dag heel veel kleine sprinkhanen die echt overal rond springen. Deze moeten natuurlijk even op de foto!

We lunchen in Kamloops opnieuw bij Tim Horton (geen ander restaurant kunnen vinden). Halverwege het Kamloops meer stoppen we bij een uitkijkpunt: een prachtig uitzicht over het meer, de kale dorre bergen er om heen en de spoorlijn die langs het meer loopt.

Om een uur of half vijf komen we bij de camping aan. Een kleine camping op een historische plaats.

De camping ligt aan een van de weinig overgebleven delen van de Cariboo Wagon Road waar vroeger heel veel goederenwagens, koetsen en passagiers van de British Columbia Express Line over werden vervoerd. Naast de camping ligt een historisch dorp met gebouwen uit deze periode van 1860 tot ca. 1905. Ook is er een Indiaans dorpje te bezichtigen met uitleg hoe de natives hier meer dan honderd jaar geleden hebben geleefd. Heel interessant om deze geschiedenis te beleven tijdens een wandeling door het dorpje aan het eind van de middag.

Na het eten (goulash maaltijdsoep) nog een spelletje Mahjong en om elf uur naar bed. We blijven hier 1 nacht: morgen verder naar Whistler in de ‘Coastal Mountain Range’ (dus geen Rocky Mountains). Whistler is bekend van de Olympische winterspelen van 2010.