Dagje relaxen in Whistler

Gelukkig afgelopen nacht niet zo koud maar wel wat regen. Vandaag een relax dag. Het is bewolkt (laag hangende bewolking) dus niet zo aantrekkelijk om met de kabelbaan naar boven te gaan. De andere activiteiten hier in Whistler zijn voor ons – wat oudere mensen – minder aantrekkelijk: ziplijnen, quad rijden, wildwater raften, jet boating, enz.

Na het ontbijt gaan Tineke en Caroline een wasje draaien en Aad en Cees gaan een wandeling maken naar het ‘Lost Lake’. Een wandeling van zo’n 5 km waar we een forellenvisser aan het werk zien.

Onderweg komen we op het pad wat verse berenpoep tegen dus de beren zijn in de buurt (helaas niet gezien)!

Na de lunch op de camping gaan we het stadje Whistler in. Even zoeken naar een parkeerplek voor de camper (betaald parkeren – $5 / uur) waarna we de stad inlopen. Whistler is een bekende toeristische plaats en heeft een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika. Ook zijn hier in 2010 de Olympische winterspelen gehouden dus heel veel herinnert nog aan die tijd (appartementengebouwen, Olympic Plaza waar de medailles werden uitgereikt, de Olympische ringen, de fakkel waar de vlam op brandde, enz.). Er ligt nu nog geen sneeuw dus het is relatief rustig: eind van het zomerseizoen en nog geen wintersporters. Een aantal prachtige gebouwen met heel bijzondere dakconstructies.

Uiteraard koffie bij Tim Horton, boodschappen en weer terug naar de camping. Het is koud, zuur weer met – als we net terug zijn op de camping – een regenbui. Na het avondeten (restjes+) een spelletje Mahjong en vroeg naar bed: morgen op tijd eruit want we gaan verkassen naar Vancouver eiland.