Van Whistler naar Nanaimo

Afgelopen nacht niet koud geweest: 12 graden dus hoeft er ook geen kachel meer aan ‘s morgens vroeg. Na het ontbijt rijden we om even over negen weg richting Vancouver. De veerboot naar Vancouver eiland vertrekt om 13:25 dus we hebben genoeg tijd voor een paar tussenstops (112 km rijden = ca. 1,5 uur). Een kwartiertje buiten Whistler komt de zon door en we houden voor de rest van de dag grotendeels zonnig weer. Een mooie weg met uitzicht op de Coastal Mountain Range (met sneeuw) dus daar moet wel voor gestopt worden.

Hier staan wat informatieborden over de natives (lokale Indiaanse bevolking); ook alle verkeersborden zijn in deze streek tweetalig: Engels en de lokale – onuitspreekbare – native taal.

We drinken heerlijke koffie in een lokaal eetcafe in Squamish. Het is vrij rustig op de weg dus komen we zonder oponthoud om ongeveer half twaalf aan bij de veerboot (het laatste stukje via een enorme kronkelweg: eerst een paar kilometer doorrijden voorbij de terminal, omkeren en dan over de snelweg weer terug naar de terminal – vandaar de onlogica van onderstaande verkeersborden).

De veerboot is door Doets vooraf geboekt en betaald dus kunnen we snel door bij het inchecken. Het enige oponthoud is een leuk gesprek met de man achter het loket: hij heeft in Enschede gestudeerd (GIS – Geo-Information Sciences) en zijn zwager woont in Vries (vlakbij Assen) waar hij een kapperszaak runt. Leuk om regelmatig mensen tegen te komen die banden hebben met Nederland. Ook het aantal Nederlanders dat hier op vakantie is is vrij groot. We krijgen een sticker mee om de gaskraan van de propaanfles in de camper te verzegelen (moet tijdens de overtocht gesloten zijn).

Om 1 uur mogen we de boot oprijden en om 20 over 1 vertrek: efficient en precies op tijd! De boot is niet helemaal vol.

Als we de haven uitvaren zien we Downtown Vancouver: een wereldstad waar we over een week de laatste 2 dagen zullen doorbrengen.

De overtocht verloopt zonder problemen: een rustige zee maar wel een harde frisse wind!

Na 1,5 uur varen komen we om 3 uur in Nanaimo aan.

Soepeltjes van de boot af en 10 kilometer rijden naar de volgende camping.

Eerst thee en koffie en dan naar de Canadian Tire winkel voor een rubber ringetje voor de waterslang (is Cees kwijt geraakt – bij mij was dit ook al eerder gebeurd maar ik kon er toen één – permanent – lenen van de buurman op een eerdere camping – hier lukte dat niet). Even langs de supermarkt en de dranken winkel (liquor store – alcoholische drank mag niet in de supermarkt verkocht worden). In de supermarkt een warme maaltijd meegenomen (rijst / noodles met allerlei verschillende Chinese(?) gerechten) en bij de camper opgegeten. Heerlijk!

Het plan om naar de nabijgelegen waterval te lopen laten we maar varen: we hebben geen zin / puf om ca. 900 treden omhoog te lopen!!

Zoals gebruikelijk afwassen, koffie en een spelletje. Morgen verkassen naar de Westkust van Vancouver eiland (Ucluelet) op zo’n 180 km vanaf deze camping.