Ucluelet en Tofino

Afgelopen nacht toch kouder geweest dan we verwacht hadden: de dekens hadden we echt wel nodig.

Na het ontbijt rijden we met 1 camper naar Ucluelet om in te checken bij Jamie’s Whaling station.

We zijn te vroeg – dat weten we – maar het wachten wordt nog langer omdat de boot te laat van de vorige trip terug komt en eerst nog moet tanken. We gaan met z’n drieën: Caroline voelt zich niet helemaal lekker en blijft achter bij de camper (maakt wel een bezoek aan het prachtige aquarium – dat hebben wij gemist!).

Rond half een mogen we aan boord na eerst een grondige veiligheidsinstructie gehad te hebben. Uiteraard allemaal zwemvesten aan. De boot is niet zo groot (max. ongeveer 16 man). De zee is rustig, een lekkere temperatuur en een zonnetje dus de vooruitzichten zijn goed.

Het wordt een prachtige tocht van ruim 2,5 uur tussen de eilanden en in de baaien ten zuiden van Ucluelet. Zeearend, zeehonden, zeeotters, zeeleeuwen, bultrug walvissen, aalscholvers, enz. Een unieke ervaring!

 

Zelfs een walvis helemaal uit de zee op zien springen maar dat was voorbij voordat er een foto gemaakt kon worden. Prachtig om te zien!

Na afloop van de boottocht een kopje bouillon met een boterham in de camper en dan op naar Tofino. Langs deze kust moeten dus de surfstranden liggen. Het is mistig (zeemist) maar er zijn wel de nodige surfers die het gaan proberen. Een heel bijzonder landschap langs de kust: heel groen, hier en daar zelfs regenwoud en een enorm lang zandstrand met heel veel wrakhout op de kust.

In Tofino eten we fish & chips / caesar salad bij een klein lokaal tentje. Heerlijk!

Voor donker weer op de kampeerplek, koffie, spelletje en na een prachtige dag op tijd naar bed. Morgen 300 km rijden naar Victoria (de hoofdstad van Vancouver eiland).