Van Ucluelet naar Victoria

De dag begint fris (10 graden) en mistig.

Tegen tienen hebben we ontbeten en zijn we weer losgekoppeld van stroom, water en riool dus vertrekken we richting Victoria, de hoofdstad van de Canadese provincie Brits-Columbia. Het is zo’n 300 km rijden dus we hebben nog wat voor de boeg. Na een kwartiertje rijden begint de zon al te schijnen (de mist komt vanuit de oceaan het land binnen drijven). Het oponthoud bij de wegwerkzaamheden (waar we eergisteren ook langs gekomen zijn) valt mee: 1 km file = ca. 10 minuten wachten. De werkzaamheden zelf zijn over een lengte van 2 km: er moet enorm veel werk verricht worden om de weg weer op orde te krijgen! We hobbelen over een steile onverharde weg naar boven!

Na een kleine 100 km de eerste stop in Port Alberni voor benzine en een kop koffie met appel fritter / pecan doughnut bij – uiteraard – Tim Hortons. Weer een 100 km verder komen we in Chemainus waar we de lunch nuttigen: een boterham met een kop bouillon in de schaduw tussen de campers (we moeten onze voorraad nog opmaken!). Chemainus is van oorsprong een houtkapdorp, ontstaan in 1858. De naam is afkomstig van een oude inheemse shaman en voorspeller “Tsa-meeun-is” (gebroken borst). De legende vertelt dat de man een grote wond in zijn borst overleefde om daarna een grote chief en leider onder zijn volk te worden. Het dorp is nu bekend om zijn vele mooie muurschilderingen.

De volgende ultrakorte stop is in Duncan waar een verzameling (oude historische) totempalen zou moeten staan. Echter, bij onze rit door het dorp en bij het (bus)station zien we geen totempalen staan. Het is al redelijk laat in de middag en we moeten nog 75 km rijden dus we vinden het wel goed en slaan een bezoek aan de totempalen over. Het laatste deel van de rit is druk – het is duidelijk te merken dat we Victoria naderen. De camping (Oceanside Resort) is middels navigatie snel gevonden: een mooie grote camping die vol staat met enorm grote campers. Zeer waarschijnlijk Canadezen uit de regio die deze camping als vakantie adres gebruiken (soort sta caravans in Nederland). De receptie is gesloten maar de papieren voor ons liggen klaar om zelf in te vullen en de aangewezen plek op te zoeken. Na het installeren rijden we met 1 camper door naar een restaurant in de buurt.

Heerlijk gegeten, kop koffie, spelletje en opnieuw op tijd naar bed want morgenochtend om 10 uur gaan we weer varen: een boottocht vanuit Victoria om orka’s te spotten. We zijn benieuwd of dat gaat lukken!!