Orka’s en Victoria

Dreigende luchten vanmorgen met ook wat regen. Niet koud: zo’n 11 graden.

Na het ontbijt rijden we – in de regen – om kwart over acht met 1 camper richting de stad Victoria. We weten waar we moeten zijn om te parkeren (slechts op bepaalde plaatsen mogelijk) en moeten het bustarief betalen ($35/dag dus dat valt wel mee voor het centrum van een grote stad). De plaats waar we in moeten schepen voor de orka tocht is snel gevonden (goede aanwijzingen door Doets en de bootmaatschappij). Stipt om tien uur vertrekken we met de boot na uiteraard eerst de veiligheidsinstructies gehad te hebben. Een fantastische tocht van 3,5 uur waarin we in totaal 9 verschillende orka’s gezien hebben (2 groepjes van 2 en 1 groepje van 5) en ook een flink aantal zeehonden. De aalscholvers waren ook ruim vertegenwoordigd.

Na afloop eerst wat eten op de Fisherman’s Wharf: een prachtig en veelkleurig stukje haven.

Terug naar de camper om wat jassen en truien te dumpen. Tineke en Caroline even wat rusten terwijl Aad en Cees het gebied rondom het parlementsgebouw verkennen.

Met z’n allen langs de boulevard richting China Town: de oudste van Canada.

Onderweg wat drinken en aan het begin van de avond wat eten in een Chinees restaurant in China Town.

Terug wandelen naar de camper maar eerst nog even het verlichte parlementsgebouw op de foto (de verlichting sprong om half acht aan – precies op het moment dat wij er langs liepen.

In het donker terug naar de camping, koffie, spelletje en wat later naar bed dan gebruikelijk. We hebben morgenochtend geen strakke planning die we moeten halen: eerst naar Butchart Garden en om 3 uur bij de veerboot zijn voor de overtocht naar Vancouver: onze laatste camping van deze reis.