Van Victoria naar Vancouver

Na een goede nachtrust om kwart voor negen ontbijt. We kunnen merken dat we tegen het einde van de vakantie aanlopen want sommige levensmiddelen zijn ‘out of stock’ in de camper! Geen eieren, laatste restje kwark en geen banaan en nectarine in de vruchtensalade😇.

Vandaag gaan we eerst de Butchart Gardens bezoeken voordat we vanmiddag Vancouver eiland verlaten. Onderweg naar de tuin zien we – in een woonwijk – langs de kant van de weg plotseling twee reeën, heel bijzonder.

We maken een wandeling door de prachtige tuinen van Butchart Garden. Mevrouw Butchart is rond 1910 met de aanleg van de tuinen begonnen nadat de groeve niet meer bruikbaar was voor de cement productie. Fantastisch mooi aangelegd en heel erg goed verzorgd door de 50(!) hoveniers die hier permanent bezig zijn. De tuinen zijn het hele jaar geopend.

Na de lunch met soep, salade en hotdog rijden we naar de veerboot in Swartz Bay (20 minuten rijden) waar we veel te vroeg aankomen. Echter: we kunnen een uur eerder met de veerboot dan oorspronkelijk gepland (hij is nog niet vol en we zijn op tijd) dus varen we om 3 uur richting Vancouver. De boot vaart op aardgas en maakt een heel bijzondere oversteek tussen de verschillende eilanden door die tussen Victoria en Vancouver in liggen (met onderweg een overstekende zeehond!).

In de buurt van Vancouver hebben we zicht op de haven (steenkolen, containers, enz.) en de skyline van Vancouver.

Eenmaal weer aan wal is het nog 40 km rijden naar de laatste camping. Het is erg druk op de weg maar gelukkig geen lange files. De Burnaby Cariboo RV Park and Campground is redelijk eenvoudig te vinden (lang leve de navigatie op de telefoon!) en ook hier staan heel veel grote campers en trailers min of meer vast opgesteld op kleine plaatsen met heggen ertussen. Niet erg aantrekkelijk maar we staan hier maar 1 nacht.

Restjes eten op de camping: maaltijdsoep gemaakt uit verschillende overblijfselen die we nog hadden staan en Devon custard uit een blikje als toetje. Afwassen, kop koffie, spelletje met een glaasje wijn/port en dan de koffer inpakken want morgen moeten we de camper inleveren.

Het was weer een mooie dag: heerlijk weer, prachtige tuinen en een mooie boottocht.

We hebben nog 1 nacht hier op de camping en 2 nachten in Vancouver in een hotel: dan zit de vakantie er al weer op. Zondagavond vliegen we via München terug naar Amsterdam waar we maandagmiddag laat hopen aan te komen.