Camper inleveren & Vancouver

De laatste camping ligt tussen een spoorlijn en een autoweg in en dus veel geluid om ons heen. Er staan allerlei soorten campers en caravans hier: van klein tot heel groot!

Gisteravond een aantal treinen die langs reden maar vannacht viel dat gelukkig erg mee. We hebben goed geslapen tot ongeveer half zeven toen de eerste trein voorbij denderde. Douchen, ontbijten, de laatste spullen verzamelen, de binnenkant van de camper een beetje schoonmaken, afvalwatertanks legen en dan op pad naar het inleveradres van de camper. Het is bewolkt en de wolken hangen erg laag: de bovenkant van de brug is niet te zien.

Eerst nog even tanken (benzine en propaan) en om kwart over tien de camper inleveren. We hebben geen schade gereden en degene die de campers inneemt is snel klaar met de inspectie en het papierwerk. We krijgen de borg binnen een paar dagen terug en ook het rubberringetje van de waterslang dat we onderweg gekocht hebben ($4) krijgen we zelfs vergoed.

Met de taxi rijden we 28 km naar het hotel in het centrum van Vancouver: Best Western Premier Chateau Granville waar we 2 nachten verblijven. We kunnen direct inchecken en naar de kamer: een mooie ruime suite (slaapkamer en woonkamer) op de 3de verdieping. Eerst een kop koffie met een muffin bij een koffietentje in de buurt en dan wandelen naar Granville eiland: een populair uitgaansgebied met heel veel winkeltjes, restaurantjes, een overdekte markt, haven, kunst academie, enz., enz.

Grote opslagsilo’s die tot kunst verheven zijn:

Een lange rij voor de winkel waar ze doughnuts verkopen: dat moeten wel heel speciale doughnuts zijn!

Het is vandaag erg druk: misschien omdat het vrijdag is maar misschien ook omdat het vandaag een nationale herdenkingsdag is voor de geschiedenis van de kinderen (en de familie) van de oorspronkelijke inwoners van Canada die geleden hebben onder het residentiële schoolsysteem in Canada (veel inheemse kinderen zijn gediscrimineerd en overleden in o.a. katholieke kostscholen, zie o.a. dit arikel). Een triest onderdeel van de Canadese geschiedenis.

Bij een lokale distilleerderij moeten we toch even een Whiskey Flight (en een cocktail) proeven!

We gaan met de watertaxi terug richting hotel.

Wat eten in een Vietnamees restaurant (enorm rumoerig) waarna we terug wandelen naar het hotel.

Onderweg komen we een Tim Hortons tegen dus koffie mee voor op de kamer. Na een spelletje skipbo het verslag bijwerken en naar bed: lekker uitrusten en uitslapen na een lange, mooie maar vermoeiende dag.