Laatste morgen in Vancouver en vlucht naar München

Uitslapen en om 9 uur een heerlijk ontbijt👍

Koffers inpakken en uitchecken bij het hotel. De bagage kan in het hotel blijven staan en wij wandelen voor de laatste keer de stad in richting Yaletown – ook een wijk die opgeknapt is en waar nu veel winkeltjes, restaurantjes en ander vermaak te vinden is. Eerst koffie bij een Italiaanse koffietent. Op het plein voor de koffietent zijn de restanten van een grote draaischijf voor treinen te zien en ook het oude gebouw waar vroeger de stoomlocomotieven werden gerepareerd. Er staat nog 1 locomotief uit 1886 die van de schroothoop gered is, o.a. door een crow fund actie onder de locale bevolking. Een heel leuk bezoek aan het kleine museum met een heel gedreven vrijwilliger die ons een rondleiding gaf. Top!

In de wijk ook een aantal leuke parken met veel wandelende, joggende en fietsende mensen.

De lunch gebruiken we bij het restaurant van de Yaletown brouwerij (en na een lekker biertje heb je wel een middagdutje verdiend!).

Het gebouwencomplex van de brouwerij heeft ook een distilleerderij die natuurlijk even bekeken moet worden.

Terug lopen naar het hotel, bagage ophalen en wachten op de taxi die ons naar het vliegveld brengt (half uurtje rijden).

De vlucht heeft ruim een uur vertraging dus nog genoeg tijd voor een spelletje mahjong op het vliegveld.

We vertrekken om kwart voor acht ‘s avonds vanuit Vancouver voor een vlucht met Lufthansa van ruim 9 uur naar München. Aan boord krijgen we eerst een drankje, gevolgd door het diner en dan slapen!